Onze 473 specialisten in gesprek

Wie vormt de ruggengraat van het fiscale platform NDFR? Als je het aan Sdu vraagt: de auteurs. Dagelijks schrijven en bewerken 473 fiscale specialisten up-to-date commentaren op fiscale wetgeving en jurisprudentie. Deze auteurs vormen een goede mix tussen de wetenschap en de adviespraktijk, met ieder zijn of haar eigen invalshoek. Kortom, zonder deze auteurs geen NDFR. Waar halen deze auteurs hun gedrevenheid vandaan en hoe willen zij hun collega-fiscalisten inspireren? NDFR daagde een aantal fiscale auteurskoppels uit om voor de camera een standpunt in te nemen over elkaars vakgebied met de vraag: Welke interessante (nieuwe) ontwikkeling zien jullie binnen elkaars specialisatie?

Auteursvuurwerk gegarandeerd!

Heleen Elbert & Richard Beune

In deze ‘videoconfrontatie’ zitten Heleen Elbert, Zelfstandig fiscaal adviseur, en Richard Beune, Advocaat-belastingkundige, tegenover elkaar. De vraag die hen werd voorgelegd: Welke interessante (nieuwe) ontwikkeling zien jullie binnen elkaars specialisatie? Ze gaan in op snelle wetswijzigingen, de Hoge Raad en elke dag Prinsjesdag.

“De belastingdienst past de wet gewoon aan als het ze niet zint.”

– Heleen Elbert, Zelfstandig fiscaal adviseur & auteur NDFR

“Als de rechtsbescherming van de belastingplichtige, en zeker de belastingschuldige, maar goed geregeld is.”

– Richard Beune, Advocaat-belastingkundige & auteur NDFR

Michiel Vonhögen & Paulien Waninge

In deze ‘videoconfrontatie’ zetten we Michiel Vonhögen, Inspecteur Belastingdienst, en Paulien Waninge, Fiscaal advocaat, tegenover elkaar. Ze gaan in op de stelling ‘formeel versus materieel recht’.

“Wij fiscaal advocaten hoeven geen vrienden te blijven met de Belastingdienst.”

– Paulien Waninge, Fiscaal advocaat & auteur NDFR

“In het voortraject halen adviseurs vaak het onderste uit de kan.”

– Michiel Vonhögen, Inspecteur Belastingdienst & auteur NDFR

Harrie Bresser & Peter Hofman

In deze ‘videoconfrontatie’ zitten Harrie Bresser, Docent Belastingrecht, en Peter Hofman, Belastingadviseur, tegenover elkaar. De vraag die hen werd voorgelegd: Welke interessante (nieuwe) ontwikkeling zien jullie binnen elkaars specialisatie? Hofman werpt de wedervraag op of belastinginspecteurs soms niet te veel de grenzen opzoeken binnen de fiscale praktijk.

“In de praktijk merk ik nog te vaak dat inspecteurs op basis van argwaan of onderbuikgevoel uitvoering willen geven aan de belastingwet.”

– Peter Hofman, Belastingadviseur & auteur NDFR

“Inspecteurs kunnen niet anders handelen dan op basis van de wet. In de gezamenlijke zoektocht naar oplossingen voor fiscale vraagstukken dient de inspecteur er daarom op te kunnen vertrouwen dat de adviseur open en transparant is.”

– Harrie Bresser, Docent Belastingrecht & auteur NDFR

Vanessa Huygen van Dyck-Jagersma & Carl Dijkstra

In deze ‘videoconfrontatie’ zitten Vanessa Huygen van Dyck-Jagersma, Advocaat-belastingkundige, en Carl Dijkstra, Docent Belastingrecht, tegenover elkaar. Ze gaan in op belastingontwijking, privacy en kritiekloze rechters.

“Belastingontwijking is echt een hot item op dit moment. Je moet gewoon weten waar je aan toe bent.”

– Vanessa Huygen van Dyck-Jagersma, advocaat-belastingkundige & auteur NDFR

“Ik vind dat rechters wel wat kritischer mogen zijn als het om rechtsbescherming gaat.”

– Carl Dijkstra, Docent Belastingrecht & auteur NDFR

NDFR, hét kennisplatform voor fiscaal experts.

Benieuwd wat NDFR voor ú kan betekenen? Lees het hier!